09.09.2021

Tüm Mektuplar

Değerli Rotary ailem,

Eylül ayına girdiğimiz bu dönemde ilk toplantımızda 26 - 28 Kasım 2021 tarihinde düzenleyeceğimiz RYLA (Rotary Youth Leadership Awards-Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) ile ilgili bilgiler ve RYLA komitesini konuşacağız.

RYLA ilk kez 1959 yılında Avustralya Brisbane Rotary Kulübü tarafından düzenlenmiştir. Bu ilk RYLA’ da İngiltere kraliçesi Elizabeth’in yeğeni Alexandria ile tanışma fırsatı elde etmişlerdi. Bu ilk RYLA’ ya İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in yeğeni Alexandria da katılmıştır.

RYLA 1971 yılından itibaren Uluslararası Rotary resmi programı olmuştur. RYLA organizasyonunda 18-24 yaş arası genç ve genç erişkinlere; gelişim, liderlik, yurttaşlık bilgileri veriliyor. Bu seneki RYLA’nın konusu ‘SANAT’ olacaktır. Sanat konusunda yetkin olan insanlar tarafından atölyeler, grup çalışmaları, konuşmalar yapılacaktır.

Adana RK gibi köklü bir kulübün bu organizasyonu başarı ile yapacağına eminim. RYLA yapmak için 2430. Bölgeden 27 kulüp başvurmuş, sadece 7 kulübe bu onay verilmiştir. Ben baştan beri Adana RK üyelerinin her zaman Dönem Başkan’ının yanında olacağını bildiğim için RYLA yapmaya çok arzulu oldum. Geçmiş Dönem Başkanım Kemal Atilla’ da bu konuda beni yüreklendirdi.

RYLA Komite Başkanı GDB Bülent Paksoy olacaktır. Bu zor görevi kabul ettiği için kendisine minnettarım. RYLA Sekreteri Rtn. Yalçın Özen, Saymanı Rtn. Ali Homurlu olarak belirlenmiştir.

Rotaryen sevgi ve saygılarımla,