Hakkında

SEYHAN OTELİ

2001-2019
ADANA HİLTON OTELİ

Adana Rotary Kulübü 8.Mayıs.1968 tarihinde şehrin iş ve meslek sahibi tanınmış kişilerin ilgililere yaptığı müracaat üzerine kurulmuştur. Türkiye’de bu isim altında kurulan 7.ci kulüptür. Yasal nedenlere bağlı olarak Uluslararası Rotary kuruluşuna üyeliği ancak 7.Mayıs.1971 de gerçekleşti.

Çeşitli İş ve Meslek sahibi, çevresinde önder ve belirgin kişilerin oluşturduğu bu topluluk, içinde bulunduğu toplumun bir aynası gibi algılanır ve yaptıkları haftalık toplantılarla dostluk ve hizmet idealini pekiştirmek, yaşatmak için çalışırlar. Tüm dünyada ayni amaçla ayni isim altında kurulan bu kulüpler Dünyada Barış, Topluma Hizmet projeleri üretir ve gerçekleştirirler. Adana Rotary Kulübü de bu hizmet yürüyüşünde bugüne kadar pek çok hizmet projesini gerçekleştirmiştir. Amacımız sadece hayırseverlik olmayıp, toplumun ihtiyaçlarına örnekleme olarak işaret etmek ve çözüm yollarını göstermektir. Adana’da ilk Kan Bankası, ilk üst geçit, Engelliler Parkı, görme engellileri için yapılan Spor Salonu buna örnek gösterilebilir.

Bir kulüp üyeliği samimiyet havası içinde hizmet idealine yönelmiş, topluma karşı görev bilinciyle birlikte hareket etmenin gereği olarak kulübümüz üyeleri her hafta Perşembe günleri öğle yemeği için bir araya gelmektedir. Bu toplantılar kurulduğumuzda Ağba oteli oldu, sonra da şehrimizin sosyal yaşamdaki gelişmelerine paralel olarak çeşitli mekanlarda yapıldı. Halen Hiltonsa Oteli salonlarında toplantılarımız devam etmektedir.

Üye sayımız 60-70 arasında değişmekte. Ayni heyecan ve istekle topluma hizmet etmek arzusunda olan gençlere yol göstermek için Rotaract ve Interact adı altında gençlere özgü kulüpler ve gerek Adana’da gerekse diğer yakın şehirlerimizde bağımsız başka Rotary kulüplerinin kurulmasına öncülük ettik.

ADANA ROTARY KULÜBÜ NÜN KURDUĞU KULÜPLER
ULUSLARARASI ROTARY WEB SİTESİ