23.11.2023

Tum Mektuplar

Ekim Ayında Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşku ile kutlamamızın ardından 10 Kasım’da Modern Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 85. Ölüm Yıldönümünde sevgi, saygı, minnet ve özlemle andık ve bir kez daha millet olarak böyle büyük ve ölümsüz bir lidere sahip olmanın öneminin bilincine vardık. Ruhu şad olsun.

Sevgili Dostlarım, Rotary’nin topluma doğru bir şekilde tanıtılması oldukça önemli. Bu nedenle Rotary tanıtımı ve Rotary’nin üstünde durduğu önemli konular hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Adana’daki Rotary Kulüpleri olarak beraber 20 ayrı dijital afiş hazırladık. Bu dijital afişler 3 ay boyunca İnönü Caddesinde bulunan panoda dönüşümlü olarak gösterimde olacaktır. Afişleri aynı zamanda kulübümüzün sosyal medya hesaplarından da belirli aralıklarla yayınlıyor olacağız.

Önümüzdeki aylarda geçmiş dönem projelerimiz olan okul ve tesislerde eğitim ve sağlık faaliyetleri gerçekleştireceğimiz gibi bir takım fiziksel eksikliklerini de gidermek için çalışacağız. Bu faaliyetleri Ocakbaşı Gruplarımız vasıtasıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu nedenle hem aile bağlarımızı güçlendiren hem de hizmet faaliyetlerimizin itici gücü olan Ocakbaşı Gruplarımızın buluşmalarına başlamaları beni çok mutlu ediyor. Henüz toplanmaya başlamamış Ocakbaşı Gruplarımızın da hazırlık içinde olduklarını biliyorum. Bu yıl Toplum Liderleri Geliyor (TLG) Programımız 16 Şubat – 25 Mart 2024 tarihleri arasında Çukurova, Seyhan ve Tepebağ Rotary Kulüpleri ile beraber gerçekleştireceğiz. Kulüp TLG Komitesi Başkanımız GDB Yaşar Yiğit ve Komite üyemiz Uğur Can Doğan diğer kulüplerin komite üyeleri ile birlikte program üzerinde yoğun şekilde çalışarak hemen hemen tamamlamış bulunuyorlar. Komitemize şükranlarımı sunuyorum.

Bu yıl üst üste üçüncü kez düzenleyeceğimiz RYLA Seminerini ise 15 – 18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. RYLA hazırlıklarına da Kulüp RYLA Komite Başkanımız GDB Alpay Sezgin ve komite üyelerimiz başlamış bulunuyor. Önümüzdeki günlerde ise çalışmalarını yoğunlaştıracaklar.

Bildiğiniz gibi 23 Kasım Perşembe günü Guvernörümüz Teoman Kaynar kulübümüzü ziyaret edecek. Gün içinde Guvernörümüz ve eşi Merve’ye geçmiş dönem projelerimizi tanıtacağız. Programı ve saatlerini sizlerle whatsapp grubumuzda paylaşmış bulunuyorum. Gün içinde programı müsait olan tüm dostlarımı proje ziyaretlerimize bekliyorum. Guvernör Ziyareti Toplantımızı ise akşam Hilton Otelinde gerçekleştireceğiz. Bu toplantıda Guvernörümüzü Anatolia Rotary Kulübü ile beraber ağırlayacağız. Şehrimizin ilk kulübü ile en genç kulübünün ortak Guvernör Ziyareti Toplantısı düzenlemesinin Adana Rotary Kulübünün Adana Rotary’sine verdiği desteğin de bir sembolü olarak hoş bir jest olduğunu düşünüyorum.

Sözlerimi “Dünyaya Umut Olalım!” diyerek sevgi ve saygı dileklerimle sonlandırıyorum.