14.03.2024

Tum Mektuplar

Sevgili Dostlarım,

Bu ay çok kıymetli konuşmacıları ağırladığımız 3 toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıların ilkini 7 Mart Perşembe günü gerçekleştirdik. 7 Mart tarihli olağan toplantımızın Onur Konuğu ve Misafir Konuşmacısı Emekli Amiral Türker Ertürk idi. Sayın Ertürk hepimizin nefesini tutarak dinlediği “Aydınlanma Devrimleri” başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasını takiben üyelerimizden gelen soruları da cevaplayan Sayın Ertürk bizlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Bu toplantımıza Adana Seyhan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Cem Kırcelli ve Beyza, Adana Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Özgür Pektaş, Akdeniz Rotary Kulübü Dönem Başkanı Özge Yalçın ve Cem, Adana Taşköprü Rotary Kulübü Dönem Başkanı Aslı Selin Arıemre, Anatolia Rotary Kulübü Dönem Başkanı Çağla Tokkuzun ve Akdeniz Rotary Kulübü GDB Melike Yılmaz da katıldı. Toplantımızda Sevgili GDB Okan Topaloğlu Ocakbaşı Grubunun Organize ettiği faaliyet ile ilgili üyelerimize bilgi verdi. Mart ayının ikinci toplantısını 14 Mart Perşembe günü gerçekleştireceğiz. Bu toplantımızda ise Emekli Büyükelçi Ümit Yalçın misafirimiz olacak. Sayın Yalçın bizleri dış politikada bir ufuk turuna çıkaracak. Mart ayının üçüncü toplantısını 28 Mart Perşembe günü gerçekleştireceğiz. Bu toplantımızın misafir konuşmacısı ise Ekonomist Sibel Sanus olacak.

Mart ayı hizmet projelerimiz açısından da oldukça yoğun geçiyor. Eşlerimiz her yıl olduğu gibi bu sene de Üniversitede okuyan bursiyer öğrenciler yararına öğlen yemeği düzenlendi. Bu faaliyete destek veren tüm eşlerimize teşekkür ediyorum. Hatırlayacağınız gibi dönemimizin başında Çukurova ve Güney Rotary Kulüpleri ile birlikte Rotary Kısa Film Festivali “ROFİFE” kent jürisi kurmuştuk. Kulübümüzden kent jürisine Sevgili Hatice Çubukçu, Yeliz Arman ve Hakan Kısacık katılmıştı. Son bir aydır jüri üyelerimiz festivale katılan tüm kısa filmleri çok büyük bir gayret göstererek ve yoğun bir mesai harcayarak izledi. 6 Mart Çarşamba günü ise jüri üyelerimiz Sevgili Hatice Çubukçu ve Hakan Kısacık diğer kulüp jüri üyeleri ile ortak ROFİFE Kent Jürisi Toplantısı yaparak her kategori için elemeyi geçen 10’ar adet film belirlediler. Kent jürimizin belirlediği kent jürisi temsilcisi ise 9 Mart Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen Büyük Jüri Toplantısına katıldı. Kulübümüzü temsil eden jüri üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bildiğiniz gibi bu ay içinde Ramazan Ayı başlıyor. Sevgili Nazmi Kulakoğlu dostumuz Adana Rotary Kulübü Yüreğir Anaokulunda okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilerin ailelerine kulübümüz adına 25 adet ramazan kolisi bağışlayacak. Sevgili Nazmi Kulakoğlu’na teşekkür ediyorum. Sevgili Dostlarım, kulübümüzün çimentosu olan Ocakbaşı Buluşmaları çok yoğun bir şekilde devam ediyor ve Ocakbaşı Gruplarımız dönem boyunca büyük gayretlerle planladıkları faaliyetleri birer birer hayata geçiriyor.

Bu hafta 9 Mart Cumartesi günü de Okan Topaloğlu Ocakbaşı Grubu Adana Rotary Kulübü Şehit Anaları Spor Kompleksinde “Şehitlerimizi Unutmadık Unutmayacağız Karma Spor Etkinliği” gerçekleştirdi. Son derece duygusal ancak bir o kadar da neşeli geçen faaliyet 50 şehit çocuğunun dernek binasında toplanması ile başladı. Bir otobüsle hep beraber buradan yola çıkarak bandonun çaldığı marşlar ve onları beklemekte olan bizlerin salladığı bayraklar eşliğinde Spor Kompleksine girişleri hepimizi duygulandırdı. Günü spor etkinlikleri, ebru çalışmaları, dans ve palyaço ile oynanan oyunlar ile geçiren ve etkinliğin sonunda da madalyalarına kavuşan çocuklarımızın mutluluğunu bizler de paylaştık. Bu faaliyeti baştan sona en ince ayrıntısına kadar büyük titizlikle planlayan GDB Okan Topaloğlu ve Esin Parlak’a ve tüm Ocakbaşı Grubu üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu faaliyeti beraber gerçekleştirdiğimiz Biz de Varız Derneğine ve faaliyetimizi destekleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Mavisu Özel Çocuklar Spor Kulübü ve Adana Şehit Aileleri Malülleri Yardımlaşma Derneğine şükranlarımı sunuyorum.

İçine girdiğimiz Ramazan ayının tüm dünyaya ve insanlığa barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Sözlerimi tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak ve “Dünyaya Umut Olalım!” diyerek sevgi ve saygı dileklerimle sonlandırıyorum.