7.02.2024

Tum Mektuplar

Sevgili Dostlarım

Dönemimizin ilk yarısını hep beraber güzel etkinliklerle tamamladık. UR 2430. Bölge Başkanlar Yarıyıl Değerlendirme Toplantısı ise 26 - 27 Ocak 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleşti. Toplantıda kulübümüzün dönemimizde yaptığı faaliyetleri anlattık, diğer kulüplerin faaliyetleri ve bölgemizdeki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olduk ve dostlarımızla buluşma fırsatı bulduk.

Toplantı sırasında Bölge Kalp Hastalıklarını Önleme Komite Başkanı GDB Alpay Sezgin, Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı GDB Mutlu Doğru ve Bölge Gençlik Değişim Ana Komite Başkanı ve Guvernör Yardımcısı GDB Kemal Attila dostlarımız da komiteleri ile ilgili bilgilendirmede bulundular.

Toplantının sponsorları arasında sevgili Şule Kalfa da ETROG ile yer aldı. Sevinerek belirtmeliyim ki toplantı kulübümüz açısından oldukça başarılı ve faydalı geçti.

Okulların tatile girmesini fırsat bulan Adana Rotakids Kulübü üyeleri ise 26 Ocak Cuma günü “Çikolata Workshop”ında buluştu. Yarıyıl tatilinde Paper’n’Party’de bir araya gelerek çikolata hazırlayan ve meyvelerle süsleyen çocuklar hem çikolatayla neler yapılabileceğini hep birlikte öğrenerek mutfak becerilerini geliştirdiler, hem de muhteşem ve tatlı bir yarıyıl hediyesi almış oldular. Önümüzdeki aylarda kulübümüzün faaliyetleri devam ediyor olacak.

Sevgili Dostlarım, Adana Rotary Kulübü Başkanı olarak mümkün olduğunca kulübümüzün tüm Ocakbaşı buluşmalarına katılmak gerçekten eşsiz bir deneyim. Ocakbaşı Toplantılarımızı kulüp üyelerimizin ne kadar önemsediğini görmek, bu toplantılarda bir yandan dostlarla birlikte hoş zaman geçirirken bir yandan da topluma faydalı projeler veya kulübün projelerine fon sağlayıcı etkinlikler planlandığını izlemek gerçekten insana büyük mutluluk veren bir deneyim. Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı olarak söylemeliyim ki başka çok az kulüp Ocakbaşlarını bizim yaşadığımız şekilde yaşıyor. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki Ocakbaşı Buluşmaları Kulübümüzün aile bağlarını müthiş bir şekilde sağlamlaştıran harç ve kulübümüzün yıllara yayılan en önemli faaliyetlerinden biri. Dönemimizde de Ocakbaşı Toplantıları çok etkin bir şekilde devam ediyor. Tabii ki buluşmalar ilerledikçe planlanan projeler de yavaş yavaş hayata geçiyor. Bunlardan bir tanesi Ali Congun Talk Show etkinliği idi. Kazım Apa & Suna Ocakbaşı Grubunun organizasyonu ile 25 Ocak Perşembe akşamı yaklaşık elli kişilik bir grup olarak Ali Congun Talk Show’una gittik. Hep beraber hem bol kahkahalı bir akşam yaşadık hem de kulüp bütçemize 4020 TL gelir elde ettik. Kazım Apa & Suna Ocakbaşı Grubuna ve katılan tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ocakbaşı Gruplarımızın etkinlikleri önümüzdeki haftalarda ve aylarda artarak devam edecek. Ocakbaşı Gruplarının tarihi belli olan faaliyetlerini whatsapp duyurularından ve bültenimizin arka sayfasında Kulüp Haberleri bölümünden takip edebilirsiniz. Bu faaliyetlerden elde edilen gelirler burs fonu veya geçmiş dönemlerde inşa edilen ve kulübümüzün adını taşıyan gurur kaynağımız olan tesislerde gerçekleştirdiğimiz projelerde kullanılıyor. Sizleri bu faaliyetlere katılarak hem beraber güzel zaman geçirmeye, hem de kulübümüzün adını taşıyan birbirinden güzel ve önemli tesislerde gerçekleştireceğimiz projelere destek vermeye çağırıyorum.

Sevgili Dostlarım, önceki aylarda olduğu gibi Şubat ayında da yoğun bir program bizleri bekliyor. Şubat ayının ilk toplantısını Adana Rotary Kulübü ve Adana Güney Rotary Kulübü ortak ev sahipliğinde 7 Şubat Çarşamba saat 19:00’da Double Tree by Hilton Otelinde eşli Intercity Toplantısı olarak gerçekleştireceğiz. Toplantımıza Mersin Rotary Kulübü eski üyesi Sn. Mürsel Esirgemez, Mersin Rotary Kulübü GDB Serhat Kaya ve Akdeniz Rotary Kulübü DB Özge Yalçın’ın eşi Cem Yalçın Onur Konuğu ve Misafir Konuşmacı olarak katılacak ve “Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hayatı, Eserleri, Felsefesi” başlıklı sunuyu gerçekleştirecekler. Toplantımıza 2430. Bölge Çeşitlilik, Eşitlik, Kapsayıcılık Komite Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Atak Yücel de katılacak. Şubat ayının ikinci toplantısını ise Ladies’ Night ve 55. Yıl Kuruluş Balosu olarak 24 Şubat 2024 Cumartesi akşamı Adana Hilton Otelinde gerçekleştireceğiz. Canlı müzik eşliğinde kulübümüzün kuruluşunu kutladığımız ve eşlerimize olan sevgi ve saygımızı göstermek üzere onlara adadığımız bu anlamlı gecenin hepimiz için çok keyifli geçmesini diliyorum. Bu dönem üst üste üçüncü kez düzenleyeceğimiz RYLA Semineri 15 – 18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceğiz. Rotary’nin Dörtlü Özdenetimini yaşamımızda ve iş hayatımızda rehber edinen biz Rotaryenler bu dönem RYLA Seminerimizi “İş Ahlakı ve Liderlik” başlığı ile düzenliyoruz. RYLA Programımızı oluşturan, alanlarında başarılı ve lider özellikleri taşıyan birbirinden değerli konuşmacılarımız konularını iş ahlakı ve etik değerler penceresinden sunacaklar. Başarı, topluma faydalı bir birey olma ve para kazanma kavramlarının yozlaştığı, meslek ahlakı ve etik değerlerin çok da önemli değilmiş gibi algılanabildiği günümüzde gençlerimize iş ve mesleğini iyi yapmak ve “başarılı olmak” için ilk ve en önemli şartlardan birinin etik değerlere bağlı kalmak olduğunu vurgulayarak, iyi bir liderin ahlak ve adalet gibi erdemleri içinde taşıması ve topluma yayması gerektiğini hatırlatmayı amaçlıyoruz.

RYLA Seminerimize destek veren konuşmacılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bölge ve Kulüp RYLA Komitelerimize müthiş emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum ve genç katılımcılarımıza da çok başarılı, faydalı ve bir o kadar da eğlenceli bir RYLA Semineri diliyorum. Şubat ayında başlayacak bir diğer önemli organizasyon ise 16 Şubat – 25 Mart 2024 tarihleri gerçekleştirilecek Toplum Liderleri Geliyor (TLG) Projemiz olacak. TLG Programımız da çok güzel ve faydalı konuşmalardan oluşuyor. Gençler için müthiş bir imkan ve ele geçirilmesi çok zor bir liderlik eğitimi olan bu iki organizasyona da üyelerimiz ve üye eşlerimizin katılımından çok mutlu olacağız. Sözlerimi “Dünyaya Umut Olalım!” diyerek