13.06.2024

Tum Mektuplar

Sevgili Dostlarım,

Geçtiğimiz gün ve haftalarda bir yandan dönemimiz içinde planladığımız dostluk hizmet projelerini tamamlarken, diğer yandan da genel kurul ve Devir Teslim Töreni için hazırlıklarımıza başladık. Genel Kurulumuzda sunulacak Faaliyet Raporumuzu sizlerle paylaşmış bulunuyorum. Devir Teslim Törenimizde ise bu dönem gerçekleştirdiğimiz hizmetleri kutlarken, Gelecek Dönem Başkanımız Rıfkı Başlamışlı ve Sinem’in dönemlerini de hep birlikte coşkuyla karşılayacağız. Haziran toplantılarımızın gündemleri Genel Kurul ve Devir Teslim Töreni olması nedeniyle 23 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirdiğimiz Olağan Toplantımızda dönemimizin son Misafir Konuşmacısını ağırladık.

Adana Devlet Tiyatrosu Bölge Müdürü ve Sanat Yönetmeni Sayın Efe Ünsal bizlere “Devlet Tiyatroları, Cüneyt Gökçer ve Türkçe” başlıklı bir sunu yaptı. Dönemimiz boyunca Kulüp Asamblesi gerçekleştirdiğimiz iki toplantımız hariç, tüm toplantılarımızda bizlere ilginç sunular yapan değerli Konuşmacılar misafir ettik. Bu sayede toplantılarımıza katılan üyelerimizin toplantılarımızda hoş vakit geçirmesi ve çeşitli konularda bilgilenmesini sağlamayı amaçladık. Umarım sizler de bu dönem kulübümüze konuk olan konuşmacılarımızdan memnun kalmışsınızdır.

Bu dönem, kulüp içi dostlukları pekiştirmeye verdiğimiz önemin sanırım hepiniz farkınasınızdır. Ancak dönemimizde diğer kulüplerden Rotaryen dostlarımızla da sık sık bir araya gelmek ve onlarla dostluklarımızı geliştirmek için de gayret sarf ettik. Bu bağlamda katıldığımız Cumhuriyet Balosu, Spor Şenlikleri ve üç Intercity Toplantısına ek olarak sık sık Rana ile birlikte diğer kulüplerimizin toplantılarına katılmayı ve diğer kulüplerin Dönem Başkanlarını da bizim toplantılarımızda misafir etmeyi çok önemsedik. Önceki aylarda planlamış olmamıza rağmen bazı aksilikler nedeniyle gerçekleştiremediğimiz, Mersin Rotary Kulübü ile karşılıklı ziyaret isteğimizi de Konferans sonrasında gerçekleştirdik. Hatırlayacağınız gibi 15 Mayıs’ta Mersin Rotary Kulübü toplantısına katılarak Bayrak Değişimi gerçekleştirmiştik. Geçen toplantımıza da Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rujdan Doğan ve Sema katıldı ve kendilerine 55. yıl rozetimizi takdim ettik ve “Atatürk ve Çukurova” kitabı hediye ettik. Sevgili Dostlarım, daha önce sık sık ifade ettiğim gibi Ocakbaşı Toplantılarının kulübümüzün çimentosu, kulübümüzdeki aile ortamını sağlayan en önemli etkinliğimiz olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile mutlulukla ifade etmeliyim ki dönem sonunda toplam 61 Ocakbaşı Toplantısı gerçekleştirmiş olacağız.

Ev Sahibeleri arasında Aykut Gülalp ve Ayseli Baysan’ın olması da beni özellikle mutlu etti. Ben Ocakbaşı Toplantılarımızı büyük bir disiplin ve dostluk içinde gerçekleştiren siz tüm dostlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. Ocakbaşı Toplantıları dostluğumuzu pekiştirdiği gibi birçok hizmet projelerimizin de hayata geçirilmesinde lokomotif görevi taşımaktadır. Kulübümüzde her Ocakbaşı Grubu ilk toplantılarından itibaren ne gibi hizmet projeleri gerçekleştirebileceğini veya yapacakları sosyal etkinlikler ile bir yandan dostluklarımızı pekiştirirken diğer yandan kulüp bütçemize nasıl katkıda bulunabileceklerini planlıyor. Dönemimizde Ocakbaşı Gruplarının planladığı proje ve faaliyetlere hep beraber katılarak hem güzel zaman geçirdik hem de topluma hizmet etmenin mutluluğunu yaşadık. Bu projelerimizin sonuncusunu Fehmi Çubukçu & Hatice Ocakbaşı Grubu tamamladı. Ocakbaşı Grubumuz, günümüzde gençler için çok büyük bir sorun olan “Dijital Şiddetle Mücadele” projesi kapsamında Türkiye Bilişim Derneği işbirliğiyle hazırlanmış olan, “Cinsiyetçi Dijital Şiddetle Mücadele Rehberi” başlıklı 40 adet kitapçık temin etti. Bu kitapçıkları öğretmen, öğrenci ve velilerin yararlanabilmesi amacıyla okul kütüphanesine yerleştirilmek üzere Mektebim Akdeniz Okulları yönetimine teslim ettik. Ayrıca rehberin internet ortamında yayına sunulması yoluyla da, tüm öğrenci velilerinin ve eğiticilerin de bu kaynağa doğrudan erişebilmelerine olanak sağlandı. 30 Mayıs günü gerçekleştirdiğimiz Teslim Töreninde Sevgili Hatice Çubukçu ÇÜ İletişim Fakültesi Kurucu Dekanı olarak Okul Müdürü ve Öğretmenlere dijital şiddet ve mücadele yöntemleri ile ilgili kısa bir de brifing verdi. Fehmi Çubukçu & Hatice Ocakbaşı Grubuna bu güzel proje için şükranlarımı sunuyorum. Rotary’nin evrensel gücünden ülkemiz için faydalanmanın en güzel yollarından biri Küresel Bağış Projeleri. Bildiğiniz gibi dönemimizde kendi planladığımız küresel Bağış Projesine ek olarak diğer kulüplerin yöneticisi olduğu dört ayrı Küresel Bağış Projesine ortak olarak katıldık. Bunlardan biri olan ve kırsal kesimin kalkındırılması için çok büyük önem taşıyan Gebe Düve Projesinin dönemimizin sonuna yaklaşırken tamamlanmasının mutluluğunu geçen hafta yaşadık. Alanya Rotary Kulübünün yönettiği ve bizim de proje ortağı olduğumuz Gebe Düve Bağışı Küresel Bağış Projesi 1 Haziran Cumartesi günü Samandağ’da yapılan, gebe ineklerin ihtiyacı olan depremzede ailelere Teslim Töreni ile tamamlandı. Bu güzel ve heyecanlı törene Rana ile birlikte Samandağ’a giderek katıldık. Çok duygusal geçen törende, Alanya ve İskenderun Rotary Kulüplerinden dostlarımızla birlikte bu güzel günü paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Bu ziyaret dönemimiz içinde çeşitli projelerin gerçekleştirilmesi için deprem bölgesine yaptığımız dördüncü ziyaret oldu. Önümüzdeki dönemlerde de kulübümüzün deprem bölgesindeki hizmetleri kuşkusuz devam edecektir. Sözlerimi “Dünyaya Umut Olalım!” diyerek sevgi ve saygı dileklerimle sonlandırıyorum.