26.02.2023

Tüm Mektuplar

Ülkemizde on bir ili etkileyen deprem felaketini hep birlikte yaşadık. Artık, depremin yarattığı psikolojik ve ekonomik yaraları sarmaya çalışıyoruz.

26 Ocak tarihli toplantımızda Mimar Erol Doğan’ın konuşma konusu “Karatepe, Aslantaş ve Prof. Dr. Halet Çambel” idi. Kulübümüz bu konuşmaya yoğun bir katılım gösterdi ve ilgiyle dinledi. 4 Şubat tarihinde tüm Adana Kulüpleri ve Osmaniye Kulübünün düzenlediği “Afet Farkındalık Eğitimi” Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda halka açık olarak yapıldı. Bu eğitimi aldıktan bir gün sonra büyük depremi yaşadık. Eğitime katılan dostlarımız, doğru bildiğimiz yanlışlar ve afetlere hazırlık konusunda yararlı olan bu seminerin daha çok kişiye ulaşmasının önemini vurguladılar. Son Yediler Komitemiz toplantılarını GDB Tolga Tutaş ve Faruk Canatar öncülüğünde her ay yapıyorlar. Son toplantı Bekir Cavcav’ın ofisinde gerçekleşmiştir.

Ocakbaşı toplantılarımız düzenli olarak devam etmekteydi. Olağanüstü şartlar nedeniyle bu toplantılarımıza ara vermek zorunda kaldık.

6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem felaketinden bir gün sonra, 2430. Bölge Guvernörümüz Emre Öztürk önderliğinde Sanat Kafe “Deprem Yardım Merkezi” olarak seçildi. Çukurova RK Başkanı Tayfun Sevimli bu merkezin sorumlusu olarak belirlendi. Ben de yardımcılarından biri olarak görevlendirildim. On dört gün boyunca bu merkezde görev yaptık. Bu merkezde toplanma amacımız diğer şehirlerden yardım getiren tır ve kamyonların afet bölgesindeki Rotary başkanları ile koordineli çalışmasını sağlamaktı. Adana Rotaract Kulübü üyelerimiz de bu merkezimizde görev alarak bizlere büyük oranda destek oldular. Depremin ikinci günü Osmaniye RK Başkanı, kulübümüzden acilen yiyecek ve su yardımı istedi. Dört Adana kulübü olarak hemen 80.000 TL toplayıp aynı gün ihtiyaç duyulan malzemeleri Osmaniye’ye gönderdik.

Ertesi gün dört Adana kulübü olarak Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi bahçesine kurulan sahra hastanesine battaniye temini için işbirliği yaptık. Kulübümüz adına 9000 TL katkıda bulunduk. Aynı zamanda Adana Şehir Hastanesinden taburcu olan hastaların acil kıyafet ihtiyacı olduğu bildirildi. Eşlerimiz büyük bir gayretle kısa bir zamanda istenilen miktarın da üzerinde giyecek malzemesini merkezimize taşıdılar.

GDB Suat Kalfa’nın kendi gayreti ve dostları aracılığıyla topladığı 307.000 TL ile alınan kefen bezleri, afet bölgelerindeki en önemli ihtiyaçlardan biri idi. Kefen bezlerinin dağıtımını Suat Kalfa başta olmak üzere yine Rotaryen dostlarımız yaptı. Nevzat Arman Tarsus Amerikan Kolejindeki arkadaşlarından topladığı paranın bir bölümüyle, kendi aracı ile bölgeye kefen bezi ve gıda dağıtımı yaptı. Kurduğumuz bölge üssümüzde gece ve gündüz tüm gayretimizle verilen görevleri yapmaya çalıştık. Tüm üyelerimiz ve eşleri bize bu konuda destek oldu. Uğur Can Doğan, 70 kişilik kendi inşaat işçi grubu ve iş makineleriyle arama kurtarma çalışmalarına katılarak üç kişiyi enkazdan canlı olarak çıkarmıştır.

12 Şubat sabahı eski dönem başkanlarımızdan Zeki Yüzüak ağabeyimizin vefat haberini aldık. 1981- 82 döneminde başkanlık yapan ve çok sevilen ağabeyimizi 16 Şubat öğle vakti büyük bir katılım ile Kabasakal Mezarlığı’nda defnettik. Ağabeyimizin ayni ismi paylaştığı torunu ile olan fotoğrafı o günlerde yüzümüzü güldüren bir anı oldu.. 9 Şubat akşamı kulüp toplantımızı 22 üyenin katılımı ile online olarak gerçekleştirdik. 23 Şubat’ta gerçekleşmesi planlanan Ladies’ Night iptal edildi. Mart ayında gerçekleşecek olan toplantılarımızın online yapılmasına karar verdik.

Şu anda diğer Adana kulüpleri ile afet bölgesindeki ihtiyaçlara yönelik olarak yardım faaliyetlerimizi arttırarak sürdürüyoruz. Bir sonraki bültende kulübümüz adına yapılan çalışmaları daha geniş olarak sizlerle paylaşacağım. Bir an önce daha güzel günlere dönebilmemizi diliyor, saygılarımı sunuyorum.