26.01.2023

Tüm Mektuplar

2023 yılının ilk ayını da çeşitli proje ve aktivitelerle bitiriyoruz. Bu haftaki

konuk konuşmacımız Mimar Erol Doğan, bizlere “Karatepe, Aslantaş ve Prof. Dr. Halet Çambel” adlı sunumunu yapacaktır. Geçen toplantımızda Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu çok güzel bir sunum yaptı; hepimiz ilgi ve beğeni ile izledik.

18 Ocak 2023 tarihinde “Akran Zorbalığı, Siber Zorbalık ve İletişim” konulu semineri; Adana Soroptimist Kulübü ve Seyhan Belediyesi ile ortak olarak yaptık. Seyhan Belediyesi Selman-ı Pak Kültür Merkezi’nde yaptığımız etkinlikte konuşmacımız Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan oldu. Çeşitli mahallelerden katılımcılar, Seyhan Belediyesi’ne ait otobüslerle toplantı alanına getirildiler, katılımcı sayımız seksen kişinin üzerinde idi, konuya ilgi büyük oldu.

19 Ocak 2023 tarihinde ise eşlerimiz, üniversitede okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilere destek amacıyla Çukurova Kulübü’nde bir yemek organizasyonu yaptılar. Çeşit çeşit yemek eşlerimiz tarafından yapıldı; yemeğe katılamayan bazı eşler ise projeye maddi destekte bulundular. Bu proje için toplanan bağışlar THEV’e “Adana Rotary Kulübü burs bedeli” olarak gönderilmiş ve yirmi yedi öğrenciye eşit olarak dağıtılmıştır. Katkı sağlayan tüm dostlarımıza, başta Cumhuriyet Evleri Komite Başkanı Bahar Barslan olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum. UR’nin gelecek dönem logosu ve teması açıklandı: “Amaç, umudu geri kazandırmak, dünyanın yıkıcı çatışmalardan kurtulmasına yardım etmek ve karşılığında kendimiz için kalıcı bir değişim elde etmemize yardımcı olmaktır”. Gel.DB.Özgür Yaycıoğlu ve Rana’ya başarılı bir dönem diliyorum. GDB Alpay T.Sezgin ve Nurzen kulübümüzü temsilen Dostluk Değişim Programı ile Hindistan’a gittiler, çok güzel anılarla döneceklerine eminiz. Kulübümüzün 15. TLG(Toplum Liderleri Geliyor) programı 17 Şubat- 20 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adana Çukurova RK ve Adana Tepebağ RK ortaklığında yapılacak olan organizasyonda GDB Yaşar Yiğit ve komite üyesi dostlarımızın emeği var; kendilerine çok teşekkür ediyorum.

UR Caretta caretta projesine katkı amacıyla İdil’in yoğun bir mesai harcayarak hazırladığı havlu, anahtarlık ve yaka iğneleri; GDB Kazım Apa aracılığıyla Al-Hambra Rotary Club-Los Angeles’a ulaştı. Kazım Başkanıma da bu desteği için teşekkür ediyorum.

13 Ocak 2023 tarihinde 4. Ocakbaşı grubu tarafından gelir getirici proje olarak hazırlanan “Croma’da Tapas Gecesi” büyük bir katılımla yapıldı. Elde edilen gelir “Akıllı Baston” alımında kullanılacaktır. GDB Bülent Paksoy başkanlığındaki ocakbaşı grubumuza da, bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum.

Ocakbaşı toplantılarımız düzenli olarak devam ediyor ve sırada bir çok keyifli ocakbaşı projesi bizleri bekliyor.12 Şubat 2023 tarihinde 7. Ocakbaşı grubumuz tarafında organize edilen “İza’da Pazar Erken Rakısı” için katılım bildiren dostlarımızın sayısı rekor seviyede, yine bu aktivitede toplanan gelir “Akıllı Baston” için kullanılacak. Sevgili Dostlarım, Canlı Dönemi hep beraber yaşıyoruz. Yönetim kurulumuz ile beraber sizlere ve Rotary’e hizmete devam ediyoruz.

Rotaryen sevgi ve saygılarımla…