25.08.2022

Tum Mektuplar

Dostlarım ve Değerli Eşlerimiz;

Dönem çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Diğer Adana Kulüplerinin başkanları ile iletişim içerisindeyiz ve kulüp yönetimimiz ile sık sık görüş alışverişinde bulunuyoruz . Rutin olarak her ayın 2. ve 4. perşembe günlerinde Sheraton Grand Otel’de toplanıyoruz. Bu dönem sıcak yaz ayları olmasına rağmen toplantılarımız çok yüksek katılım oranları ile devam ediyor. Bu haftaki konuşmacımız Sabri Gül bizlere “1900-1960 Yılları Aralığında Adana Fotoğrafları” başlıklı sunumunu yapacaktır.
Adana Çukurova Rotary Kulübü ve Anatolia Rotary Kulübü’nde davetli konuşmacı olarak görev aldım. Adana Rotaract Kulübü’nün düzenlediği bölge seminerine 15 eylül akşamı, kulüp üyelerimizden Yalçın Özen ile konuşmacı olarak katılacağız.
Kulübümüzün bu dönem en büyük projelerinden biri olan “Özel Gereksinimli Çocuklar, Gençler ve Anneleri İçin Yaz Kampı” nı Biz de Varız Destekleme Derneği ile üç aylık bir çalışma dönemi sonucunda hazırladık. Bu projede 23 çocuk ve anneleri misafirimiz olacaklar. Aşırı talep olmasına rağmen sayımızı mecburen bu sayıda sınırladık. Bu proje tüm 2430. Bölgede en çok ilgi çeken projelerden biri oldu. Guvernörümüz 6 Eylül gala gecemize katılacağını bildirdi.
Bu projenin diğer programlardan farkı; çocukların annelerinin de projeye dahil olmaları ve özel eğitim programlarına katılabilmeleridir. Çocuklar eğlenip aktivite yaparken anneler psikolojik destek alıp hobi derslerine katılma imkanı bulacaklar. Çocukların aktivitelerinde Rotaractlarımız, İnteractlarımız, Çukurova Üniversitesi’nden gönüllü öğrenciler, profesyonel eğiticiler ve biz kulüp üyeleri eşlerimizle birlikte ilgileneceğiz.
Çocukların ve annelerin kalacağı otel özenle seçildi. Seyhan Belediyesi Adana-Karataş-Adana ulaşımını otobüsler ile sağlayacak. Karataş Belediyesi bize özel plaj ve sosyal tesislerini dört gün için ayırdı. Plaj güvenliği zabıta ekipleri tarafından sağlanacak. Otel ve sosyal tesisler arası 2 km uzaklıkta, transport Karataş Belediyesi tarafından sağlanacak. Çocukların seveceği özel menüler, Karataş Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanacak. Bu hizmet kooperatiften kulübümüz tarafından satın alındı. Projemize Adana Rotary Kulüplerinden Çukurova, Tepebağ, Seyhan, 5 Ocak ve Güney Kulüpleri yanında Ankara Koru Rotary Kulübü, Osmaniye Rotary Kulübü ve Kayseri Rotary Kulübü katılımcı gönderdiler.

Gündüz aktiviteleri; çocuklar için palyaço, el beceri aktiviteleri ve yüzme olacak. Akşamları ise portatif perdeli sinema ve bol dans çocukların en büyük eğlencesi olacak.
6 Eylül gala gecemizin yemek sponsoru Onur Kebap olmuştur. Bu gecemize kulüp üyelerimiz ve eşlerimizin katılımını ve projeye desteklerinizi bekliyoruz. Eylül ayının sonunda başlayacak olan “Adana Oda Müziği Festivali” için çalışmalarımız Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ile birlikte hızla devam etmekte. Adana’da ilk defa düzenlenecek olan bu festivalin, gelecek yıllarda tekrarlanmasını hedeflemekteyiz. Eylül ayı ortalarında Adana Büyükşehir Belediyesine ait panolarda ve otobüslerde tanıtım afişleri yeralacak. Belediyeye ait iki adet üstü açık otobüs ile sanatçılar ve ailelerine tarihi Adana turu programlandı. Konserler 29-30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda yapılacaktır.
7-8-9 Ekim tarihlerinde Tekirdağ Barbaros Şarap Evi gezimiz için kontenjanımız doldu, ilginiz için teşekkür ederiz. Bu geziler dostlukların pekiştiği, güzel anıların biriktirildiği etkinlikler; dönem içinde yapacağımız diğer geziler için şimdiden hazırlıklara başlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve projeler; kulübümüzün web sitesinde www.adanarotarykulubu.org ve instagram hesabında ”adanarotarykulubu” paylaşılmakta; takip etmenizi önemle rica ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla