2430. Bölge Asamblesi

Sevgili dostlarım,

Dönemimiz yaklaştıkça Rana ve Ben, Yönetim Kurulumuz ve eşleri ile birlikte, gittikçe artan bir heyecan ve coşkuyla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İçinden geçtiğimiz olağanüstü süreçte Bülent Başkan ve İdil’in insanüstü bir gayretle deprem bölgesinde yaptıkları faaliyetleri büyük bir takdirle izliyor ve destekliyoruz. Bu süreçte biz de hazırlıklarımızı gelişen olaylar ve değişen öncelikleri dikkate alarak sürdürüyoruz. Dönemimizde doğal olarak bizim de ilk ve en önemli önceliğimiz deprem bölgesi ve depremden etkilenenlere yönelik yardımlar olacak. Süreç ilerledikçe yeme içme, barınma ve giyim gibi temel ihtiyaçlara ek olarak eğitim ve psikolojik destek faaliyetlerinin de gittikçe önem kazanacağı aşikardır. Biz de gerek bölgemizdeki diğer kulüpler ile işbirliği yaparak, gerekse de Uluslararası Rotary ve Vakıf projelerinde yer alarak depremzedelere yardım ve desteğimizi sürdüreceğiz. Diğer yandan dönemimiz Cumhuriyetimizin 100 yaşını doldurduğu yılı kapsamaktadır. Ülke olarak büyük bir coşku ile kutlayacağımız 100. yılımızda biz de özellikle ülkemizdeki üç bölgenin beraber gerçekleştirmeyi planladığı büyük Cumhuriyet Anıtı projesine destek olacak ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kulübümüze yakışan bir şekilde kutlayacağız.

Son yıllarda yaşadığımız küresel salgın, ekonomik kriz ve bunların üzerine gelen deprem felaketi gündelik hayatımız son derece olumsuz etkilediği gibi, kulübümüzün olağan faaliyetlerini de sekteye uğrattı. Tanrıdan dileğim odur ki, güzel ülkemiz ve kulübümüz bu tür olumsuzluklarla bir daha çok uzun süre karşı karşıya kalmasın. Mutlu, Kemal, Alpay ve Bülent Başkanlar büyük gayretlerle bu kötü olayların kulübümüze olan kaçınılmaz etkilerini en düşük seviyede tuttular.

Hepsinin ellerine sağlık. Sayelerinde kulübümüz bu kötü süreci olabildiğince az hasarla geride bıraktı. Ancak, olağan toplantı düzenimiz gibi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz bazı faaliyetlerimizi de istediğimiz sıklıkta yapamadık; birbirimizi özledik. Daha da önemlisi bu dönemde aramıza katılan yeni üyelerimiz kulübümüzü bildiğimiz ve alışık olduğumuz haliyle yeterince tanıyamamış oldular. Dönemimizde en büyük arzumuz kulübümüzün olağan birlikteliğini, aile ve dostluk ortamını güçlendirmek ve yeni üyelerimizin bir an önce hepimizi birleştiren aile bağları ile Adana Rotary Kulübüne sıkı sıkıya bağlanmalarını sağlamaktır.

Adana Rotary Kulübü Başkanı olmak, topluma hizmet açısından, belki de dünyada en kolay yapılacak Rotary Kulübü Başkanlığıdır. Biz o kadar büyük, o kadar çok eser vermiş bir kulübüz ki, bir Başkan döneminde her eserimize bir çivi çaksa, başka hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan birçok kulüp başkanından daha fazla iş yapmış olur. Ancak, bu gerçek, Başkanın sırtına oldukça ağır bir sorumluluk yüklemektedir. Bugüne dek böylesine saygın ve önemli işler yapmış bir kulübe ve onu bugünlere taşıyan başkanlara layık olabilmek öyle kolayca yerine getirilebilecek bir görev değil. Bu sorumluluğun yükü ancak Yönetim Kurulunun, Geçmiş Dönem Başkanlarımızın, kulüp üyelerimizin ve eşlerimizin, kısaca Adana Rotary Kulübü Ailesinin desteği ile taşınabilir. Biz de, işte bu desteğe güvenerek kollarımızı sıvadık ve “Dünyaya Umut Olmak” üzere yola çıktık. Hepimiz için hoş anılarla tamamlayacağımız güzel bir dönem olmasını diliyorum.

Sevgilerimle,
Özgür Yaycıoğlu