Sayı 3

12.08.2021

Tum Mektuplar

Değerli Rotary Ailem,

Sıcak bir Ağustos ayından yazıyorum sizlere! Sıcağa bağlı olarak tüm yurdumuzda görülen orman yangıları hepimizi çok üzdü. Umarım bu yangınlar her yıl olduğu gibi tekrarlanmaz. Çocuklarımıza yemyeşil bir Türkiye bırakalım. Yangınlara Rotaryenlerin seyirci kalacağı düşünülemezdi. Adana'da bulunan RK’leri ortak bir proje ile mutfak aletlerini içeren kolileri hazırlamış ve Kozan ilçesine 30, Aladağ ilçesine 20 adet teslim etmiştir. Hepinize hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu konuda daha gerçekçi ve kalıcı çözümler bulunulması gerekmektedir. Sevgili Rotaryen dostlarım, Aralık 2019 tarihinden beri süregelen Covid-19 pandemisi tüm dünyanın ekonomik, sosyal durumunu etkilemektedir. Kulübümüzde Covid-19 aşısı olmayan üye yok sanıyorum. Covid-19'dan korunmak için; maske takmak, hijyen, şahsi mesafeye dikkat etmek en önemli kurallardır. Biz sağlıkçılar aşıya sizlerden daha önce ulaştık, aşı şansını elde etmek için uzun bir süre beklemek zorunda kaldınız. Aşı, hastalığı daha hafif geçirmemizi sağlıyor. En büyük sıkıntımız aşı yaptırmayan insanlar! Bu insanlara tüm sosyo-ekonomik düzeylerde rastlanıyor.

Bununla bir Rotaryen olarak da mücadele etmemiz gerekiyor. Çevremizde aşı olmayan insanları uyaralım lütfen, toplumsal bağışıklık ancak toplumun %70'i aşı olduğunda sağlanabiliyor. Bu hafta Covid-19 pandemisinde bir uzman olan Enfeksiyen ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bülent Ertuğrul kulüp konuğumuz olacak. Kendisi ile Covid-19 pandemisinin geçmişi, bugünü ve öngörülebilir geleceği konusunda konuşacağız. Ağustos ayının 2. Toplantısını, yurtdışı seyahatim nedeniyle hoşgörünüze sığınarak, bir hafta sonra 18.08.2021 tarihinde çarşamba günü yapacağız. Konumuz Adana RK olarak 15 yıl sonra, 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz RYLA (Rotary Leadership Awards veya Türkçe adıyla Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) bilgilendirme toplantısı olacak. Hepinizi o toplantıya da bekliyorum. Bu projeyi büyük bir motivasyon ve heyecanla hep birlikte gerçekleştireceğiz. Değerli dostlarım sizlerle ayrıca 19-22 Nisan 2022 tarihinde Portekiz'e gerçekleştirmeyi planladığımız gezimizi paylaşmak istiyorum. Katılımlarınızı bekliyoruz.

Rotaryen Sevgi ve Saygılarımla.