Dönemin 34. Mektubu | Dönemin 33. Mektubu | Dönemin 32. Mektubu | Dönemin 31. Mektubu | Dönemin 30. Mektubu | Dönemin 29. Mektubu | Dönemin 28. Mektubu | Dönemin 27. Mektubu | Dönemin 26. Mektubu | Dönemin 25. Mektubu | Dönemin 24. Mektubu | Dönemin 23. Mektubu | Dönemin 22. Mektubu | Dönemin 21. Mektubu | Dönemin 20. Mektubu | Dönemin 19. Mektubu | Dönemin 18. Mektubu | Dönemin 17. Mektubu | Dönemin 16. Mektubu | Dönemin 15. Mektubu | Dönemin 14. Mektubu | Dönemin 13. Mektubu | Dönemin 12. Mektubu | Dönemin 11. Mektubu | Dönemin 10. Mektubu | Dönemin 9. Mektubu | Dönemin 8. Mektubu | Dönemin 7. Mektubu | Dönemin 6. Mektubu | Dönemin 5. Mektubu | Dönemin 4. Mektubu | Dönemin 3. Mektubu | Dönemin 2. Mektubu | Dönemin 1. Mektubu

11 Nisan 2019
Sevgili Rotary Ailem ,

28 Mart Perşembe günkü toplantımızda, Adana Seyhan Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar konuk konuşmacımız olmuştur. Sayın Karalar Seyhan Belediyesi’nin Adana’da yaptığı projeleri detaylı bir şeklide anlattı. Büyükşehir Başkan adayı olarak şehrimize uzun vadede yapacakları projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Üyelerimizden gelen soruları yanıtladı. 31 Mart yerel seçimlerde Büyükşehir Başkanı olarak seçilen sayın Karalar’ı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Toplum Liderleri Geliyor (TLG ) seminerleri kapsamında 29 Mart Cuma günü Ç. Ü. Eğitim Fakültesi Hasan Ali Yücel eğitim salonunda yapılan oturumda konuşmacımız Çağ Üniversitesi’nden Yard. Doç. İbrahim İnan ‘’ Kendini Keşfet ‘’ konulu seminer verdi. Aynı haftasonu TLG seminerinde devam durumu en iyi olan 44 öğrenciyi Ankara’ya Anıtkabir’i ziyarete gönderdik. 5 Nisan Cuma günü ise Turgay Polat ‘’Bugünün Doğruları Geleceğinin İnsanını Yaratır Mı ?’’ konulu seminer verdi. Son iki hafta TLG seminerinde kulübümüzü temsil eden GDB Bülent Paksoy’a, GDB Tolga Tutaş’a,YK üyemiz Mithat Ateşok’a, Kemal Attila ve Ali Homurlu dostlarımıza teşekkür ederim.

31 Mart 2019 Pazar günü Özgür Yaycıoğlu & Rana Ocakbaşı grubu önderliğindeki Atlıspor kulübünde sabah kahvaltısı ve tavla turnuvası yaptık. Eşlerimizin ve çocuklarımızın da katıldığı ve çok yoğun ilginin olduğu etkinliğimizde çok keyifli anlar yaşadık. Tavla turnuvamızın birincisi GDB sevgili Özgür Yağmur dostumuz oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Oğuz Kaan Köksal Görme Engelliler Okulu'nda okuyan görme engelli çocukların tedavi masraflarına katkı koymak amacı ile yapılan bu etkiliğe katılan dostlarımza teşekkür ederim. Bu hafta 10-13 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya Belek’te 2430. Bölge BES-ASAMBLEi yapılacaktır. Asambleye katılacak Gelecek Dönem Başkanım Mutlu Doğru ve yönetim ekibine şimdiden başarılar dilerim.

Bu yıl ilkini yaptığımız ve Portakal Çiçeği Karnavalı programına da dahil ettiğimiz fotoğraf yarişmamızda ödül alan fotoğrafların sergilendiği sergimiz, Adanalı fotoğrafseverler, üyeler ve eşlerimizin katılımı ile Altınoran Sanat Galerisi’nde 4 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da açıldı. Sergi açılışına Güney Rotary Kulübü Başkanı Ebru Yalçın, 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Necah Barutçu ve eski milletvekilimiz Zülfikar Tümer ve eşi Müge de katıldı. Sergimiz 10 Nisan’a kadar açık kaldı. Sergi açılışında TFSM tarafından 15 yıldır kesintisiz yarışma düzenleyen kurumlara verilen "3 Yıldızlı Yarıişma Düzenlenme Ödülü" aldık. Ödülü GDB Ahmet İhsan Çay ve eski üyemiz Zülfikar Tümer ile beraber aldık. Dereceye giren Fotoğrafçılara 1.lik ödülü olarak Altın Madalya ve 2500 TL , 2.lik ödülü olarak Bronz Madalya ve 1.500 TL , 3.lük ödülü olarak gümüş madalya ve 1000 TL para ödülü, Adana Rotary Özel Ödülü alan fotoğrafçıya da 1000 TL para ödülü verdik. Paralar ödül alan yarışmacıların banka hesaplarına yatırıldı.

6 Nisan Cumartesi saat 10.30-14.00 arasında Hilton Oteli'nde kulüp asamblesi yaptık.Toplantının amacı üyelerimizin külübümüze olan aidiyetini artırıcı, devam oranını yükseltici, projelerimizin sürdürülebilir olmasını sağlayıcı, üyelerimizin mali yükümlülüklerini azaltıcı, külübümüzün mali durumunu güçlendirici konuların konuşulmasıdır.Toplantıya katılan dostlarımız bu amaca uygun konularda tek tek önerilerini sundu. Sonra bu öneriler üzerinde sırasıyla görüşlerini açıkladılar . 2 Mayıs 2019 Perşembe günü haftalık toplantmızda bu toplantıda önerilip zaman yetersizliğinden gündeme alınamayan konular ve Stratejik Komitemizin tavsiyeleri konuşulacaktır. Bu iki toplantı sonunda çıkacak kararlar gelecek yönetimlere tavsiye niteliğindeki kararlar olacak olup, gerekirse Haziran ayında yapılacak olağan genel kurula taşınacaktır. Ali Homurlu Ocakbaşı Grubumuzun önderliğinde burs fonumuza katkı sağlamak amacı ile 17 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 19.00 da Walkin Şusi gecesi etkinliği yapılacaktır.

Sevgilerimle...

Yaşar Yiğit

ADANA ROTARY KULÜBÜ
2018-2019 Dönem Başkanı

Dörtlü Özdenetim

“Düşündüğümüz, söylediğimiz veya yaptığımız şeyler:

1) GERÇEĞE UYGUN MU?

2) İLGİLİLERİN TÜMÜ İÇİN ADİL Mİ?

3) İYİ NİYET VE DAHA İYİ DOSTLUKLAR SAĞLAYACAK MI?

4) İLGİLİLERİN TÜMÜ İÇİN YARARLI MI?”