Dönemin 35. Mektubu | Dönemin 34. Mektubu | Dönemin 33. Mektubu | Dönemin 32. Mektubu | Dönemin 31. Mektubu | Dönemin 30. Mektubu | Dönemin 29. Mektubu | Dönemin 28. Mektubu | Dönemin 27. Mektubu | Dönemin 26. Mektubu | Dönemin 25. Mektubu | Dönemin 24. Mektubu | Dönemin 23. Mektubu | Dönemin 22. Mektubu | Dönemin 21. Mektubu | Dönemin 20. Mektubu | Dönemin 19. Mektubu | Dönemin 18. Mektubu | Dönemin 17. Mektubu | Dönemin 16. Mektubu | Dönemin 15. Mektubu | Dönemin 14. Mektubu | Dönemin 13. Mektubu | Dönemin 12. Mektubu | Dönemin 11. Mektubu | Dönemin 10. Mektubu | Dönemin 9. Mektubu | Dönemin 8. Mektubu | Dönemin 7. Mektubu | Dönemin 6. Mektubu | Dönemin 5. Mektubu | Dönemin 4. Mektubu | Dönemin 3. Mektubu | Dönemin 2. Mektubu | Dönemin 1. Mektubu

14 Şubat 2019
Sevgili Rotary Ailem ,

Geçen hafta, iki güzel etkinlik gerçekleştirdik. GDB Tolga Tutaş & Safiye Ocakbaşı grubumuzun önderliğinde, 7 Şubat 2019 Perşembe günü Yüreğir Kültür Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz seminerlerimizin 4. sünü gerçekleştirdik. Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde sevgili Sabri Yurdakul dostumuz ‘’Demans Hastalıkları Nasıl Önlenebilir’’ konulu seminer verdi. Seminere semt sakinlerinden yaklaşık 50 kişi katıldı.İnteraktif şekilde geçen seminere katılımcılar çok yoğun ilgi gösterdi.Bu seminer ile beraber dönemimiz boyunca Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde hastalıkları önleme konularında yaklaşık 250 kişiye seminer vermiş olduk. İkinci olarak hafta sonu Gaziantep’te 28 değişik ülkeden rotaryenlerin katıldığı Rotary Zone 20B toplantısına katıldık. Evsahipliğini Gaziantep Rotary Kulüplerinin yaptığı toplantıda Rotary’nin geleceği ile ilgili stratejik planlar tartışıldı.Ayrıca toplantıda bu konu ile ilgili bir de workshopa katıldık.

Geçen haftaki toplantımızda kulübümüzde bir çok dostumuzun yakından tanıdığı Gökova Yelken Akademi’sinde yelken eğitmenliği yapan Tolga Gökova kulüp konuğumuzdu. Tüm dünyada 330 teknenin yariştiği Atlantik Okyanusunu geçmek üzere yapılan ARC yarışında ralliyi 10. olarak tamamlayarak Atlantiği geçen en genç Türk kaptanı olan sayın Gökova,’’Yelkenle Atlantik Geçişi, Yelken Eğitimi ve Denizde Yaşam’’ konulu çok keyifli bir sunum gerçekleştirdi. 14-17 Şubat tarihleri arasında Antalya Aspendos Rotary Kulübü’nün organize ettiği 2430.Bölge Ulusal RYLA Akademi’sine 2 gencimizi göndereceğiz.Sevgili Berke Canatar ve Bariş Yorulmaz’ın RYLA akademisinden kişisel gelişimlerine önemli katlılar sağlayarak dönmelerini bekliyoruz. Sevgili dostlar, Bu dönem kulübümüzün Çukurova Rotary Kulübü ile ortak olarak 3.sünü yapacağı 11.Toplum Liderleri Geliyor (TLG ) seminerleri 22 Şubat 2019 Cuma günü başlıyor.20 Nisan 2019 tarihine kadar 8 hafta sürecek seminerler,Cuma günleri 14.00-17.00 saatleri arasında Ç.Ü.Eğitim Fakültesi Hasan Ali Yücel Konferans salonunda, Cumartesi günleri Sabah 9.00-13.00 saatleri arasında Seyhan Oteli eğitim salonunda yapılacak. Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılacak bu seminerlerin, öğrencilerimize mezun olduktan sonra, eğitimcilik hayatları boyuncu çok önemli katkıları olacağını düşünüyoruz.

22 Şubat 2019 Cuma günü akşam geleneksel Ladies’ Night kuruluş balomuzu gerçekleştireceğiz.Rotary’nin dünyadaki kuruluş gününe denk gelen ve eşlerimize armağan edilen bu gece için yönetim ekibimizin hazırlıklarını tamamldı.Hilton Otel’de yapılacak gecemize, yöremizin tanınmış orkestralarından Sev gili Orçun Utlu ve Megaband orkestrası renk katacak. 3 Mart 2019 Pazar günü Antalya da Antalya Rotary kulüplerinin ortaklaşa düzenleyeceği ‘’1 Genç 1 Hayat için destek’’ temalı RUNATOLIA 2019 TEV & ROTARY Koşuna kulübümüzü temsilen ben katılacağım.Geliri TEV yararına yapılacak bu koşuya katılmak isteyen koşucu dostlarımızı bekliyorum.

GDB Özgür Yağmur & Meltem ocakbaşı grubumuzun önderiliğinde Adana Rotary Kulübü Karma Resim Sergisi 6-13 Mart 2019 tarihleri arasında Vagabond Resim Galerisi’nde sergilenecektir.Kulübümüzden Hayriye Algan, Gülen Attila, Gülru Paksoy, Derya Yiğit, Buket Burduroğlu,Efsun Sızmaz, Fatmanur Paksoy, Zeren Amado, Özgür Yağmur ve Sefa Sofuoğlu’nun resimlerinin sergileneceği sergiden elde edilecek gelir burs fonumuza aktarılacaktır. GDB Lutfi Soyupak & Aslı Ocakbaşı grubumuzun önderliğinde, 17 Mart 2019 Pazar günü ‘’Kilikya’da Bir Gün ‘’ temalı Mersin Kanlıdivane tarihi ören yerine günübirlik bir gezi düzenliyoruz. Tarihçi Ali Merzeci rehberliğinde yapılacak gezi sonrası, aynı gün Narlıkuyu’da Cemal’in yerinde akşam yemeği yenecek.Geliri burs fonuna aktarılacak bu geziye katılmak isteyen dostlarımızın isimlerini sevgili Yalçın Özen’e yazdırmalarını rica ederim.

Tüm dostlarımıza sağlıklı, mutlu bir hafta dilerim.

Sevgilerimle...

Yaşar Yiğit

ADANA ROTARY KULÜBÜ
2018-2019 Dönem Başkanı

Dörtlü Özdenetim

“Düşündüğümüz, söylediğimiz veya yaptığımız şeyler:

1) GERÇEĞE UYGUN MU?

2) İLGİLİLERİN TÜMÜ İÇİN ADİL Mİ?

3) İYİ NİYET VE DAHA İYİ DOSTLUKLAR SAĞLAYACAK MI?

4) İLGİLİLERİN TÜMÜ İÇİN YARARLI MI?”