Konuşmacı Konuklar | 2020-2021 Dönemi 10.09.2020 Tarihli toplantı

Dr. İbrahim İNAN

İbrahim İNAN, Takımlara liderlik etme ve maliyetleri düşürürken verimliliği ve etkinliği arttırma konularında deneyimli ve çözüm odaklı özelliğiyle bir işletmeyi fırsatları ve riskleri değerlendirerek geliştirme becerisine sahiptir. Etkili müşteri ilişkileri yönetimi ve yeniden yapılandırma becerilerine sahip olarak bir şirketin gidişatını belirlemek, işletmeyi hedeflerine ulaştırmak ve optimize etmek konularında başarılıdır. Çok uluslu ortamda ve firmalarda (özellikle B2B, B2C, Gıda alanlarında) 26 yıllık tecrübesi ve teknik (mühendislik) ve akademik alt yapısı ile azimli bir üst düzey yöneticidir.
1964 yılında Ceyhan’da doğan Dr. Öğr. Üyesi İbrahim İNAN, 1981 yılında Kabataş Erkek Lisesinden, 1986 yılında İTÜ İşletme Mühendisliği’nden mezun oldu. 1986 yılında Bolton Metropolitan College-İngiltere’de dil okulunu tamamladıktan sonra 1989’da Glasgow Strathclyde Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde “Esnek Üretim Sistemleri” üzerine Yüksek Lisansını ve 1994 yılında İşletme alanındaki “İşletmelerde İnsangücü Planlanmasına ilişkin Bir Model Önerisi ve Bir Uygulama” konusunda yazdığı tezle doktorasını Çukurova Üniversitesi’nde tamamladı.
‘’Yaptığınız işi severek yapın. Sevgisiz hiç bir şey olmaz’’ hayat prensibi ile 26 yıl yöneticilik hayatında özellikle Türkiye, Kafkas ülkeleri ( Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, İran) , Türk Cumhuriyetleri ( Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan) ve Orta Doğu ( Irak, Suriye, Lübnan, Ürdün) ülkelerinde Satış Yönetimi / Pazarlama Yönetimi / Tedarik Zinciri Yönetimi / İK / Satın Alma / Finans Yönetimi / Üretim / AR-GE / Taşıma ve Lojistik alanlarında etkin yönetimlerde bulundu.
2010-2011 yılları arasında Fransa, Paris Leon Lesaffre Enstitüsü tarafından düzenlenmiş üst düzey yönetim konularında sertifika programlarını tamamladı. Halen bir vakıf Üniversitesinde öğretim üyeliği görevini yürüten Dr. İbrahim İNAN, Vega Consultancy şirketi ortağı olarak farklı sektörlerde “verimlilik artışı”, “maliyet mühendisliği” ve “krizi yönetme teknikleri” konularında yönetim danışmanı olarak hizmet vermektedir.
Yurt içi ve yurt dışı farklı kurum ve kuruluşlarda gönüllü olarak “kişisel gelişim ve donanım oluşturma” konularında grup veya 1e1 paylaşımlarda bulunmaktadır. Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Türkiye Senatörü ve Çukurova GİAD (Çukurova Genç İşadamları Derneği) Kurucu Üyesi ve 2. & 3. dönem başkanlığını yapmıştır.

Avukat Turan Özer

Emre ÖZTÜRK