TEV bursiyerlerine el ver, hayatlarına yön ver”

TEV AdanaŞube Başkanlığı ve 6 Rotary Kulübü ile ortaklaşa TEV’den burs alıp üniversiteden mezun olan gençlerimizin iş edinmeleri için proje gerçekleştiriyoruz.

Bu proje kapsamında dönemimiz boyunca yetenekli ve işe ihtiyacı olan 30 gence iş imkanı sağlayacağız.

Bu projeyi tüm Rotaryenlerin kendi referanslarını kullanarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.


konuk konuşmacımız Rtn. Ferit Akın dostumuzdu. "Tarımda Uydu Tabanlı Akıllı Sulama ve Dronla İlaçlama"

19 Temmuz 2018 tarihli toplantımızda Konuk Konuşmacımız Çukurova Rotary Kulübü üyesi Rtn. Ferit Akın "Tarımda Uydu Tabanlı Akıllı Sulama ve Dronla İlaçlama" konulu bir konuşma yaptı. Konuşmanın ilk bölümünde uydu ve meteoroloji verileri kullanarak tarla ve bahçe sulama ihtiyaçlarını belirleyerek uygun zamanda uygun miktarda sulama öerileri ve uygulaması yapan, ayrıca tarla ve bahçelerin zaman içinde değişen uydu görüntülerini karşılaştırarak sorunlu olabilecek bölgeler hakkında uyarılar veren akıllı sistem hakkında bilgi verdi. Ferit Akın konuşmasının ikinci bölümünde ise tarlalarda önceden belirlenen rotalarda ve istenilen miktarda ilaçlama yapan dronla sistemini anlattı.


konuk konuşmacımız Psikiyatr Dr. Sabri Yurdakul dostumuzdu

12 Temmuz 2018 tarihli toplantımızda 2. Kulüp Asamblemizi gerçekleştirdik. Asamblemizin ardından Sabri Yurdakul dostumuz “Türkiye’de Çocuk İstismarı” konulu bir sunu yaptı. Sabri dostumuz konuşmasında çocukların fiziksel ve cinsel tacizlere maruz kalabildiğini, Türkiye’de ve Adana’da çocuk istismarının yaygın olduğunu, istismarın genellikle çocukların tanıdığı kişiler tarafından yapıldığını anlattı. Gösterdiği bir video ile çocukları kandırmanın ne kadar kolay olduğunu ve çocukların tacizden korunmasının en etkili yolunun ebeveyinleri tarafından devamlı takip edilmeleri olduğunu çok çarpıcı bir şekilde gösterdi. Konuşmanın ardından toplantıya katılan dostlarımızın soruları ile olayın kültürel ve hukuki boyutları tartışıldı.


Otistik Çocuklar Yaz Kampı

Otistik çocuğumuz Gökay Öge’yi annesiyle beraber Kapadokya’da düzenlenen ‘’Otistik Çocuklar Yaz Kampına’’ uğurladık.Bu sene 12.si düzenlenen ve Kapadokya Rotary Kulübü’nün başarı ile sürdürdüğü, diğer Rotary Kulüplerinin de katkıda bulunduğu bu proje; bölgemizde tam anlamı ile, otistik çocuklara ve ailelerine hitap eden,kalıcı bir proje haline gelmiştir.


2430. Bölge Rotaract 10. Grup Ortak Toplantısı

10 Temmuz 2018 salı günü 10.grup Rotaract kulüp ortak toplantısına katıldık. Toplantida Uye eşimiz Sevgili Efsun Sizmaz konuk konusmaci olarak ''İletişim'' konusunda konuşma yaptı.


Konuşmacı Konuğumuz Umur ÇUBUKÇU

Konuk konuşmacımız GDB Fehmi Çubukçu’nun oğlu Sevgili Umur Çubukçu idi. Umur Amerika’dan ayağının tozuyla geldiği Adana’ya Perşembe günü öğlen toplantımıza konuşmacı olarak katıldı.Konuşmasında Amerika’da Silikon vadisinde teknoloji ve finans şirketlerinin işleyişini anlattı.

ARTIK GÖREV SIRASI BİZDE

2017-2018 dönemi boyunca çok başarılı bir dönem geçiren sevgili başkanımız Lütfi Soyupak'tan hizmet bayrağını almanın heyecanını yaşadık. Bir yıldır büyük bir heyecanla beklediğimiz gece gerçekten muhteşem hazırlanmıştı. Emeği geçen tüm dostlarımıza gönül dolusu teşekkürler.

MESLEK HİZMETLERİ ÖDÜLÜ

Adana Rotary meslek hizmetleri ödül töreni

Adana Rotary Toplum birliği ve projeleri

Adana Rotary Toplum birliği ve projeleri

Toplum Liderleri Geliyor

10. TLG sonuçlandı

Uluslararası Fotoğraf Yarışması

Türkiye'nin en uzun süredir devam eden uluslararası yarışması halka açık juri toplantısı 24 Mart 2018 saat 10.00 itibaren Altınoran Galeri'de,

TLG plaket zamanı

10. TLG Programı Başlıyor

Yarıyıl Değerlendirme Tolpantısı

TÜRK KIZILAYI SEVGİ BOHÇASI

TÜRK KIZILAYI SEVGİ BOHÇASI

TÜRK KIZILAYI SEVGİ BOHÇASI

TÜRK KIZILAYI SEVGİ BOHÇASI

MESLEK HİZMETLERİ ÖDÜLÜNÜ VERDİK

ADANA ROTARY KULÜBÜ MESLEK HİZMETLERİ ÖDÜLÜNÜ ÜNLÜ ADANALI MODACI ASLI FILİNTAYA VERDİ

Kulübümüz %100 Paul Harris Dostu

Adana Rotary Kulübü % 100 Paul Harris dostu olmuştur.